Taifunul Rai din Filipine. Cel puţin 375 de persoane au decedat şi alte 500 sunt rănite

Cel puţin 375 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 500 au fost răniţi, în Filipine, din cauza intemperiilor generate de Taifunul Rai, afirmă oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie citaţi de BBC News.

330 afișări
Imaginea articolului Taifunul Rai din Filipine. Cel puţin 375 de persoane au decedat şi alte 500 sunt rănite

Taifunul Rai din Filipine. Cel puţin 375 de persoane au decedat şi alte 500 sunt rănite

Taifunul Rai a generat rafale de vânt de până la 195 de kilometri pe oră, devastând numeroase regiuni din Filipine, în principal zonele Siargao, Dinagat şi Mindanao. În unele regiuni s-au produs şi alunecări de teren cauzate de intemperii.

Bilanţul victimelor este de cel puţin 375 de morţi şi aproximativ 500 de răniţi, iar 56 de persoane sunt date dispărute. Circa 400.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

Preşedintele Rodrigo Duterte a survolat cu un elicopter zonele avariate. Mii de militari şi pompieri au fost mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare.

Guvernatorul Insulelor Dinagat, Arlene Bag-ao, a declarat că regiunea este devastată. „Recoltele şi ambarcaţiunile au fost distruse. Ne-am pierdut casele şi nu avem resurse suficiente de alimente şi apă", a afirmat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici