Taiwanul răspunde provocărilor. A doborât pentru prima dată o dronă care a intrat în spaţiul său aerian

Armata taiwaneză a doborât pentru prima dată o dronă civilă neidentificată care a intrat joi în spaţiul său aerian în apropierea unei insule din largul coastelor chineze, după ce guvernul a promis că va lua noi măsuri dure pentru a face faţă creşterii numărului de astfel de intruziuni.

3920 afișări
Imaginea articolului Taiwanul răspunde provocărilor. A doborât pentru prima dată o dronă care a intrat în spaţiul său aerian

Beijingul, care revendică Taiwanul ca fiind al său, împotriva obiecţiilor puternice ale guvernului de la Taipei, a organizat exerciţii militare în jurul insulei de la începutul lunii trecute, ca reacţie la o vizită la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Guvernul taiwanez a declarat că nu va provoca sau escalada tensiunile, dar a fost deosebit de iritat recent de cazurile repetate de drone chinezeşti care au survolat insulele controlate de Taiwan în apropierea coastei chineze, relatează Reuters.

Comandamentul de apărare pentru Kinmen, un grup de insule controlate de Taiwan, situate vizavi de oraşele chineze Xiamen şi Quanzhou, a precizat într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării din Taiwan că drona a intrat în spaţiul aerian restricţionat deasupra insulei Lion Islet imediat după prânz.

Trupele de pe insulă au încercat să o avertizeze să se îndepărteze, dar fără efect, aşa că au doborât-o, iar resturile au aterizat în mare, a adăugat acesta.

Taiwanul a tras focuri de avertisment asupra unei drone pentru prima dată marţi, la scurt timp după ce preşedinta Tsai Ing-wen a ordonat armatei să ia "contramăsuri puternice" împotriva a ceea ce ea a numit provocări chinezeşti.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici