Talibanii spun că suplimentarea trupelor străine în Afganistan va spori rezistenţa insurgenţilor

Cei 30.000 de militari suplimentari promişi de preşedintele Barack Obama nu vor face decât să întărească rezistenţa insurgenţilor în Afganistan, a avertizat miercuri un purtător de cuvânt al talibanilor.

19 afișări
Imaginea articolului Talibanii spun că suplimentarea trupelor străine în Afganistan va spori rezistenţa insurgenţilor

Talibanii spun că suplimentarea trupelor străine în Afganistan va spori rezistenţa insurgenţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele american şi-a anunţat noua şi ruşinoasa strategie pentru Afganistan. Dar speranţa sa de a controla militar ţara noastră nu se va îndeplini. Cei 30.000 de militari suplimentari nu vor face decât să întărească rezistenţa", a declarat Qari Yousuf Ahmadi prin telefon.

"Americanii vor fi obligaţi la o retragere ruşinoasă după ce vor înţelege că nu îşi pot atinge scopul, cum au făcut şi ruşii înaintea lor. Obama va vedea defilând multe sicrie ale militarilor americani ucişi în Afganistan", a adăugat acesta.

Obama a anunţat marţi trimiterea a 30.000 de militari suplimentari în numele "interesului naţional vital" al Statelor Unite, precizând că "Afganistanul nu este pierdut", recunoscând că "talibanii au câştigat teren".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici