Ţara europeană care a deschis frizeriile şi cabinetele stomatologice:„Cred că era şi timpul"

Elveţia a început să relaxeze măsurile de prevenţie impuse de oficiali pentru a evita noi focare de infecţii de COVID-19. Astfel, au fost deschise frizeriile, cabinetele stomatologice, masajele şi achiziţionarea de materiale pentru grădinărit.

4207 afișări
Imaginea articolului Ţara europeană care a deschis frizeriile şi cabinetele stomatologice:„Cred că era şi timpul"

Ţara europeană care a deschis frizeriile sau cabinetele stomatologice:„Cred că era şi timpul"

 

Decizia Guvernului a fost luată şi aplicată săptămâna aceasta, iar oamenii s-au bucurat din plin de aceste posibilităţi, relatează Reuters. Astfel, în faţa magazinelor de grădinărit s-au format cozi, după ce oamenii au putut pentru prima dată să meargă la cumpărături de acest fel după şase săptămâni de izolare la domiciliu.
 
„Cred că era şi timpul. Trebuie să ne trăim vieţile, aşa că în opinia mea este important să ne continuăm activităţile şi să intrăm în contact cu oamenii, chiar şi la o coadă de asemenea proporţii.", a spus un cumpărător.Propietara magazinului a declarat că şi-a închis afacerea pe 17 martie şi a pierdut 15% din cifra de afaceri: "Este mult pentru noi şi va fi dificil să trecem prin asta", au spus medicii.
 
Frizeriile s-au deschis şi ele săptămâna aceasta, iar într-o frizerie din Geneva frizerii nu mai fac faţă programărilor. „Clienţii erau aici de la deschidere. Respectăm toate regulile: doi metri între clienţi şi dezinfectarea fiecărui scaun după fiecare client", a spus un angajat.
 
Aceste decizii au venit în urma ratei tot mai mici de infecţii cu noul coronavirus ce s-a produs în Elveţia, iar oficialii au în plan să deschidă magaziele, şcolile şi pieţele alimentare de la 11 mai, iar de la 8 iunie, în al treilea stadiu vor fi deschise, şcolile vocaţionale şi universităţile.În Elveţia au fost diagnosticaţi 29.164 de oameni cu noul virus, 22.200 de pacienţi vindecaţi şi 1.665 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici