Ţara în care se doreşte introducerea lui Dumnezeu în Constituţie

  • La un secol de la revoluţia bolşevică, liderul Partidului Comunist din Rusia surprinde prin propunerea de a introduce conceptul de Dumnezeu în Constituţie
  • Liderul actual al partidului înfiinţat de Vladimir Lenin, Ghenadi Ziuganov, face o paralelă între creştinism şi comunism
  • În prezent, propunerea este analizată şi va fi votată pe 22 aprilie
4264 afișări
Imaginea articolului Ţara în care se doreşte introducerea lui Dumnezeu în Constituţie

Ţara în care se doreşte introducerea lui Dumnezeu în Constituţie

Propunerea de introducere a conceptului de Dumnezeu în Constituţie va fi votată în ziua în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Lenin.

„Atunci când am studiat Biblia, în epistola apostolului Pavel am găsit principalul slogan al comunismului. <Cine nu munceşte nu mănâncă>. De fapt, în multe moduri, codul moral al unui constructor al comunismului este bazat pe biblie", a explicat Ziuganov, potrivit rt.com.

Deşi ideile lui Ziuganov sunt departe de doctrina tradiţională marxistă şi comunistă, colegii din duma de stat nu au fost surprinşi.

În trecut, acesta a declarat că Iisus Cristos a fost primul comunist din istorie.

Înainte de venirea la putere a sovieticilor, Rusia a fost o ţară profund religioasă. Liderii bolşevici au adoptat o politică ateistă şi au făcut propagandă împotriva Bisericii ortodoxe decenii la rând. În perioada sovietică, partidul comunist a ucis mii de preoţi.

După destrămarea URSS, mulţi membri ai partidului comunist şi-au făcut publică orientarea creştină.

80% din populaţia Rusiei se declară creştină în prezent, deci nu este surprinzător că mulţi reprezentanţi ai sistemului sovietic promovează creştinismul şi comunismul în acelaşi timp.

În prezent, propunerea este analizată şi va fi votată pe 22 aprilie, în ziua în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Lenin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici