Teheranul ar putea utiliza forţa pentru eliberarea unei nave capturate de piraţi

Teheranul negociază cu piraţii care au capturat, în Golful Aden, o navă iraniană care naviga sub pavilion Hong Kong, dar ar putea utiliza "forţa militară" pentru eliberarea acesteia, afirmă un oficial citat de cotidianul Etemad.

106 afișări
Imaginea articolului Teheranul ar putea utiliza forţa pentru eliberarea unei nave capturate de piraţi

Teheranul ar putea utiliza forţa pentru eliberarea unei nave capturate de piraţi

"Există negocieri în cazul navei capturate, dar poziţia Republicii Islamice este că trebuie să acţionăm cu determinare", a declarat Ali Taheri, adjunctul ministrului iranian al Transporturilor.

"Din fericire, structurile internaţionale au oferit suficiente autorizaţii pentru folosirea forţei militare împotriva piraţilor", adaugă oficialul iranian.

Taheri nu a precizat cum ar putea folosi Iranul forţa împotriva piraţilor din Golful Aden.

Nava Delight a fost atacată de piraţi marţi, în timp ce se îndrepta spre portul iranian Bandar Abbas.

Teheranul a plătit o răscumpărare în octombrie pentru recuperarea unei nave capturate în largul coastelor somaleze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici