Teheranul pregăteşte un film despre "răpirea" omului de ştiinţă Shahram Amiri de către SUA

Un studio cinematografic iranian, apropiat de regimul islamist, pregăteşte un film despre cazul lui Shahram Amiri, omul de ştiinţă care ar fi fost "răpit" de serviciile secrete americane, anunţă agenţia Fars.

58 afișări
Imaginea articolului Teheranul pregăteşte un film despre "răpirea" omului de ştiinţă Shahram Amiri de către SUA

Teheranul pregăteşte un film despre "răpirea" omului de ştiinţă Shahram Amiri de către SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amirhossein Ashtiyanipour, directorul Sima Film, "un grup de tineri absolvenţi ai şcolilor de cinematografie" au început să realizeze scenariul filmului. Deocamdată, nu se ştie când vor începe filmările.

Potrivit agenţiei Fars, filmul va avea ca temă centrală "răpirea omului de ştiinţă şi revenirea lui în Iran".

Amiri, care a apărut de curând la Washington după ce fusese dispărut timp de un an, susţine că a fost răpit de agenţi americani în timp ce se afla în pelerinaj în Arabia Saudită.

Oficiali americani au respins acuzaţiile de răpire, afirmând că Amiri se afla în Statele Unite de bunăvoie. Amiri a revenit la Teheran pe 15 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici