Temperaturi de până la minus 24 de grade Celsius, aşteptate în Republica Moldova

Meteorologii din R.Moldova au emis sâmbătă o avertizare Cod galben de ger pentru perioada 29 ianuarie - 3 februarie, când temperaturile vor coborî până la minus 24 de grade Celsius, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

209 afișări
Imaginea articolului Temperaturi de până la minus 24 de grade Celsius, aşteptate în Republica Moldova

Temperaturi de până la minus 24 de grade Celsius, aşteptate în Republica Moldova (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Inginerul Victoria Moiseicev de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a declarat că ziua temperaturile vor fi cuprinse între minus 9 şi minus 18 grade Celsius, iar noaptea vor scădea până la minus 17 şi chiar minus 24 de grade Celsius. Potrivi lui Moiseicev, în raioanele de est şi nord-est, temperaturile ar putea să scadă sub valoarea de minus 24 de grade Celsius.

Precipitaţii sunt aşteptate doar în primele zile ale lunii februarie, dar acestea vor fi slabe şi vor cădea izolat.

Potrivit ediţiei electronice a Jurnal de Chişinău, R.Moldova se confruntă din ce în ce mai rar cu valuri de frig. Astfel, în ultimii 20 de ani, temperatura a scăzut până la minus 20 de grade Celsius în medie o dată la şapte-zece ani, arată datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în R.Moldova a fost de minus 35 de grade Celsius la Brătuşeni, în raionul Edineţ, la 20 ianuarie 1963.

Ultimul val de frig a fost semnalat în perioada 24-26 ianuarie 2010, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 31 de grade Celsius la Soroca şi Bălţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici