Temperaturi record de minus 35,1 grade Celsius în Elveţia

Elveţia a înregistrat în noaptea de duminică spre luni un nou record de ger în acest an, cu o temperatură de minus 35,1 grade Celsius la Samedan, în cantonul Grisunilor, din estul ţării, potrivit Meteosuisse.

272 afișări
Imaginea articolului Temperaturi record de minus 35,1 grade Celsius în Elveţia

Temperaturi record de minus 35,1 grade Celsius în Elveţia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Samedan este reşedinţa Engadina, o regiune din Alpii Grisuni, unde se află staţiunile de schi Saint-Moritz, Pontresina şi Sils-Maria.

În vestul Elveţiei, în satul La Brevine, din cantonul Neuchatel, termometrul afişa minus 27,6 grade Celsius, cea mai scăzută valoare din ultimele zile. La Brevine deţine recordul de ger în Elveţia, cu minus 41,8 grade Celsius, în 1987.

La Geneva, mercurul termometrelor coborâse luni dimineaţă până la minus 10 grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici