Tensiune în Asia. China acuză Filipine că a ignorat acordul privind Marea Chinei de Sud

  • Autorităţile din China susţin că Filipine a ignorat acordul privitor la Marea Chinei de Sud.
  • Acuzaţia va duce la o creştere a tensiunilor dintre cele două ţari.
  • Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine şi alte ţări.
1081 afișări
Imaginea articolului Tensiune în Asia. China acuză Filipine că a ignorat acordul privind Marea Chinei de Sud

Tensiune în Asia. China acuză Filipine că a ignorat acordul privind Marea Chinei de Sud

Chinezii spun că filipinezii au ignorat propunerile pe care le-au înaintat pentru a „gestiona” disputa lor din Marea Chinei de Sud. Un înalt oficial chinez, care a dorit să rămână anonim, a declarat pentru presa din Manila că acordul a fost „întâmpinat cu inacţiune de către administraţia Marcos”, potrivit BBC. Preşedintele Ferdinand Marcos Jr a răspuns susţinând că nu a respins acordul care se bazează pe o premisă „îndoielnică”.

Tensiunile dintre Manila şi Beijing au escaladat în ultimele luni, în special după ce Filipine s-a apropiat de SUA. Navele filipineze şi chineze au avut mai multe ciconiri în zonele disputate. În octombrie anul trecut, preşedintele american Joe Biden a declarat că Washington va apăra Manila dacă Beijingul va ataca.

Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine şi alte ţări. China revendică aproape toată marea, dar Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam au şi ele pretenţii pentru diferite teritorii din Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici