Tensiune în Marea Chinei de Sud. Paza de coastă a Chinei a blocat nave filipineze

Paza de coastă a chinezilor a blocat mai multe nave filipineze care se aflau în Marea Chinei de Sud şi se îndreptau spre un teritoriu disputat de China şi Filipine.

3722 afișări
Imaginea articolului Tensiune în Marea Chinei de Sud. Paza de coastă a Chinei a blocat nave filipineze

Tensiune în Marea Chinei de Sud. Paza de coastă a Chinei a blocat nave filipinezec

Paza de coastă a Chinei a anunţat duminică faptul că a blocat „în mod legal" vapoarele filipineze care transportau „materiale de construcţie ilegale" către o navă de război aflată pe un banc de nisip disputat din Marea Chinei de Sud, potrivit Reuters.

În ultimele luni, China şi Filipine au avut numeroase conflicte, în special în zona Second Thomas Shoal, care face parte din Insulele Spratly.

Filipine a trimis provizii trupelor staţionate pe o navă de transport din cel de-Al Doilea Război Mondial, transformată în avanpost militar pe bancul de nisip. În replică, Garda de Coastă a Chinei a trimis nave pentru a bloca misiunile de aprovizionare.

Săptămâna trecută, armata filipineză a cerut Chinei să înceteze acţiunile sale „periculoase şi ofensive", după ce o navă a marinei chineze a urmărit şi a încercat să taie calea unui vapor al marinei din Filipine care efectua o misiune de aprovizionare.

China a avertizat Filipine împotriva unor noi „provocări", afirmând că astfel de acte îi încalcă suveranitatea teritorială.

China revendică suveranitatea asupra Mării Chinei de Sud, eliminând astfel zonele economice exclusive ale Vietnamului, Filipinelor, Malaeziei, Bruneiului şi Indoneziei. În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj a stabilit că revendicările Chinei nu au niciun temei juridic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
filipine,
nave

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici