Tensiuni crescute în Asia de Sud-Est amplificate de SUA. Cum pun presiune americanii pe autorităţile de la Phenian

  • Pentru prima dată din anii 1980, un submarin nuclear cu rachete balistice al Marinei SUA va vizita Coreea de Sud pentru a demonstra hotărârea Washingtonului de a proteja ţara în cazul unui atac nord-coreean.
  • Vizita submarinului este, de asemenea, văzută ca o modalitate de a linişti Coreea de Sud şi de a înăbuşi discuţiile din Seul despre dezvoltarea armelor nucleare în ţara vecină.
1559 afișări
Imaginea articolului Tensiuni crescute în Asia de Sud-Est amplificate de SUA. Cum pun presiune americanii pe autorităţile de la Phenian

Sursa foto: Profimedia

Vizita a fost anunţată într-o declaraţie comună în timpul unui summit între preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi preşedintele american Joe Biden, la Washington, miercuri.

Submarinele nucleare ale armatei SUA rar fac publice porturile în care acostează, deoarece comandanţii se bazează pe elementul secre pentru a surprinde inamicii.

„Aceasta ar putea fi o presiune uriaşă asupra Coreei de Nord, pentru că de obicei nu împărtăşesc unde sunt acele submarine”, a declarat Moon Keun-sik, un căpitan de submarin sud-coreean şi lider de escadrilă.

Statele Unite s-au angajat să desfăşoare mai multe aşa-numite „active strategice”, cum ar fi portavioane, submarine şi bombardiere cu rază lungă de acţiune în Coreea de Sud, pentru a descuraja Coreea de Nord, care a dezvoltat rachete capabile să lovească ţinte din Coreea de Sud până în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici