Tensiuni în America Latină. Peru îşi recheamă ambasadorul din Mexic din cauza unor declaraţii

Peru şi-a rechemat ambasadorul din Mexic pe o perioadă nedeterminată, după ce preşedintele mexican a declarat că guvernul statului Peru este "neconstituţional".

773 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în America Latină. Peru îşi recheamă ambasadorul din Mexic din cauza unor declaraţii

Preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a mai spus că fostul preşedinte al Peru, Pedro Castillo, a fost "înlăturat ilegal".

Actualul lider al statului Peru, Dina Boluarte, a denunţat ceea ce a spus că este un amestec "inacceptabil" în "afacerile sale interne".

Ea a declarat că remarcile vor afecta grav relaţiile dintre naţiuni, relatează BBC.

Punerea sub acuzare a lui Pedro Castillo, în decembrie, a declanşat proteste în masă care continuă în întreaga ţară şi în urma cărora au fost ucise cel puţin 50 de persoane.

"Domnul Lopez a decis să afecteze în mod serios relaţiile bicentenare de respect reciproc, prietenie, cooperare şi dorinţă de integrare care au unit în mod istoric Peru şi Mexic", a declarat Dina Boluarte.

López Obrador nu este singurul lider regional care a criticat îndepărtarea lui Castillo. Bolivia, Argentina şi Columbia au cerut, de asemenea, Peru să îl repună în funcţie.

Cu toate acestea, alţii au denunţat acţiunile fostului preşedinte şi au criticat ţările care îl sprijină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici