Tensiuni înalte la nivel diplomatic: Blinken va interpela un cunoscut diplomat chinez

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit sâmbătă cu Wang Yi, un diplomat de top al Chinei, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, informează Reuters.

2375 afișări
Imaginea articolului Tensiuni înalte la nivel diplomatic: Blinken va interpela un cunoscut diplomat chinez

Sursa foto: MediafaxFoto

„Putem confirma că secretarul Blinken a încheiat o întâlnire cu ... Wang Yi în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen”, a declarat oficialul Departamentului de Stat, sub rezerva anonimatului.

Disputa privind balonul, care a survolat Statele Unite şi Canada înainte de a fi doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden, a afectat relaţiile bilaterale şi a venit într-un moment în care Occidentul urmăreşte îndeaproape răspunsul Beijingului la războiul din Ucraina.

Anterior, sâmbătă, Wang a atacat Statele Unite, acuzându-le că au încălcat normele internaţionale cu un comportament „isteric” prin doborârea balonului.

„Există atât de multe baloane în întreaga lume şi diverse ţări au baloane, aşa că Statele Unite le vor doborî pe toate?”, a spus el.

Zborul balonului din această lună deasupra continentului american l-a determinat pe Blinken să amâne o vizită planificată la Beijing. Acea călătorie din 5-6 februarie ar fi fost prima a unui secretar de stat american în China în ultimii cinci ani şi a fost văzută de ambele părţi ca o oportunitate de a stabiliza relaţiile tot mai tensionate.

China a reacţionat atunci când armata americană a doborât balonul în 4 februarie, spunând că acesta era destinat monitorizării condiţiilor meteorologice şi că a deviat de la curs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici