The Atlantic: Demisia unui guvern după un incendiu arată o stare de frustrare naţională, în România

Demisia Guvernului României după o tragedie petrecută într-un club de noapte din Bucureşti, oricât de remarcabilă şi puţin probabilă ar parea, reflectă o stare de frustrare la nivel naţional, comentează revista americană The Atlantic.

3448 afișări
Imaginea articolului The Atlantic: Demisia unui guvern după un incendiu arată o stare de frustrare naţională, în România

The Atlantic: Demisia unui guvern după un incendiu arată o stare de frustrare naţională, în România

"Miercuri, la mai puţin de o săptămână de la moartea a 32 de oameni într-un club de noapte din Bucureşti, premierul României, Victor Ponta, a demisionat", relatează The Atlantic.

"Faptul că un accident mortal conduce la demisia unui şef de guvern şi a unui primar este remarcabil şi improbabil, dar tragedia care a scos 20.000 de protestatari pe străzile Bucureştiului este o expresie a unei frustrări mai mari, de nivel naţional", comentează publicaţia americană, într-un articol intitulat "Cum cade un premier din cauza incendiului într-un club de noapte".

Premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au demisionat după protestele desfăşurate marţi seară în Bucureşti, ca reacţie la incendiul din Clubul Colectiv, soldat cu cel puţin 32 de morţi şi peste 130 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici