The New York Times: Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze la preşedinţia SUA

Magnatul Michael Bloomberg, proprietarul unui trust media şi fost primar al oraşului New York, le-a cerut consilierilor să elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatură, ca independent, la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, informează cotidianul The New York Times.

2564 afișări
Imaginea articolului The New York Times: Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze la preşedinţia SUA

The New York Times: Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze la preşedinţia SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Consilierii omului de afaceri, a şaptea cea mai bogată persoană din Statele Unite şi a 13-a din lume, au declarat că Bloomberg este încurajat să candideze în contextul în care în tabăra republicană domină Donald Trump, iar în cea democrată se observă o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare că o va depăşi pe Hillary Clinton.

Michael Bloomberg, care are o avere estimată la 41 de miliarde de dolari, s-a gândit şi în trecut să candideze la funcţia de preşedinte al SUA ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia că nu putea câştiga.

Ţinând cont de situaţia politică înaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este încrezător că ar avea o şansă.

Michael Bloomberg, în vârstă de 73 de ani, a făcut paşi concreţi spre lansarea campaniei electorale, indicându-le prietenilor şi consilierilor că ar vrea să aloce un miliard de dolari din fonduri proprii în acest scop.

Michael Bloomberg ar urma să anunţe la începutul lunii martie decizia de a candida la preşedinţia Statele Unite ca independent.

Michael Bloomberg a fost primar al oraşului New York în perioada 2002-2013 şi este proprietarul şi preşedintele trustului de analize financiare Bloomberg L.P, cu sediul în Manhattan (New York).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici