Tillerson: SUA vor răspunde până în septembrie la expulzarea a sute de diplomaţi americani din Rusia

Administraţia Donald Trump urmează să decidă cum va răspunde la expulzarea de către Rusia a sute de diplomaţi americani, însă Washingtonul plănuieşte ca până la 1 septembrie să trimită un răspuns Moscovei, a declarat Rex Tillerson, secretarul american de Stat.

1144 afișări
Imaginea articolului Tillerson: SUA vor răspunde până în septembrie la expulzarea a sute de diplomaţi americani din Rusia

Tillerson: SUA vor răspunde până în septembrie la expulzarea a sute de diplomaţi americani din Rusia

La o zi după ce s-a întâlnit la Manila cu omologul său rus, Serghei Lavrov, Tillerson a declarat că a pus "întrebări clarificatoare" în legătură cu reacţia Moscovei la noile sancţiuni impuse Rusiei de Statele Unite.

În pofida măsurilor de retorsiune luate de Rusia, cei doi diplomaţi s-au declarat optimişti după întrevederea bilaterală din capitala filipineză, Tillerson afirmând că SUA şi Rusia au o serie de chestiuni de securitate naţională pe care este necesar să le discute, în pofida neînţelegerilor pe anumite teme.

"Nu cred că este folositor să reducem totul la o singură chestiune", a declarat oficialul american după prima întâlnire cu Lavrov după impunerea noilor sancţiuni de către SUA.

"Acestea sunt două ţări mari şi ar trebui să găsim lucruri asupra cărora putem lucra împreună, să încercăm să lucrăm împreună. Lucrurile asupra cărora avem diferenţe, va trebui să continuăm să găsim o cale să le abordăm", a adăugat Tillerson.

Oficialul american a mai declarat că Rusia a dat dovadă de "oarecare bunăvoinţă" în ceea ce priveşte iniţierea discuţiilor pentru soluţionarea crizei din Ucraina.

Rex Tillerson şi Serghei Lavrov s-au întâlnit la o reuniune a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) ce s-a desfăşurat în perioada 6-8 august la Manila.

”Am avut o întâlnire lungă cu Rex Tillerson. În primul rând, el a a vrut să ştie detaliile deciziilor pe care a trebuit să le luăm ca răspuns la sancţiunile împotriva Rusiei adoptate de Congresul SUA. I-am dat aceste explicaţii”, a declarat Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici