Timoşenko îl acuză pe Ianukovici că ordonă să fie filmată inclusiv la toaletă. Clipul care a declanşat aceste acuze - VIDEO

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, ce ispăşeşte şapte ani de detenţie, l-a acuzat vineri pe preşedintele Viktor Ianukovici că ordonă să fie filmată până în toaleta spitalului în care primeşte îngrijiri şi cere să se întoarcă în închisoare.

1853 afișări
Imaginea articolului Timoşenko îl acuză pe Ianukovici că ordonă să fie filmată inclusiv la toaletă. Clipul care a declanşat aceste acuze - VIDEO

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cer să mă întorc în închisoare", scrie opozanta într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care îl acuză că a ordonat "personal" supravegherea ei. Acest mesaj a fost citit de avocatul ei, Serghi Vlasenko.

"Renunţ la acest pretins tratament", a continuat Timoşenko, ce se află la spital din mai din cauza unei hernii de disc.

Ea afirmă că sunt instalate camere ascunse în salonul ei de spital şi în camera în care se schimbă pentru a se supune procedurilor medicale, dar şi în cabina de duş şi chiar în toaletă.

"Aceste înregistrări video vă parvin zilnic", i-a scris ea şefului statului.

Declaraţia lui Timoşenko intervine după publicarea, pe Internet, a unei înregistrări video în care se poate vedea o femeie care seamănă cu ea deplasându-se cu ajutorul unui cărucior şi făcând exerciţii pentru musculatură. (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dB7-Qx7eJII).

Opozanta a confirmat vineri autenticitatea acestei înregistrări.

Administraţia penticenciarului s-a limitat să declare într-un comunicat, vineri, că supraveghează video, în timp real, locurile de detenţie ale deţinuţilor, în conformitate cu legea, dar că nu face nicio înregistrare.

O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili originea înregistrării video publicate pe Internet, a precizat el.

Încarcerată din august 2011, Timoşenko a fost condamnată în urmă cu un an la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere". Ea este judecată şi pentru fraudă fiscală şi figurează în calitate de martor într-un caz de crimă.

Cazul ei a provocat o criză gravă între Ucraina şi Uniunea Europeană, care consideră că acesta este motivat politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici