Timoşenko va formula amendamente la Constituţia Ucrainei

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a anunţat miercuri că va formula o serie de amendamente la Constituţie în curând, relatează agenţia Ukrainian News.

32 afișări
Imaginea articolului Timoşenko va formula amendamente la Constituţia Ucrainei

Timoşenko va formula amendamente la Constituţia Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi pregăti amendamente constituţionale complete, profunde şi necesare pentru Ucraina în scurt timp", a declarat ea într-un discurs adresat poporului.

Timoşenko a precizat că amendamentele vor impune ordine în sistemul de justiţie, pentru autoguvernarea locală şi vor diferenţia clar îndatoririle preşedintelui de cele ale premierului.

"Scopul lor este ca preşedintele să nu mai îndeplinească îndatoririle premierului, iar ca premierul să nu mai ocupe locul din spate al funcţiilor executive", a adăugat ea.

Timoşenko susţine că noile amendamente la Constituţie vor consolida Parlamentul.

Partidul Regiunilor şi Partidul Comunist au formulat de asemenea o serie de amendamente proprii la Constituţie.

Blocul Iulia Timoşenko nu a dat publicităţii amendamentele până în prezent, întrucât încă lucerază la ele, potrivit formaţiunii.

Consiliul Constituţional Naţional trasează şi el o serie de amendamente la Legea Supremă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici