Toţi suspecţii în ancheta accidentului în care a murit directorul Total, inculpaţi de justiţia rusă

Cei cinci angajaţi ai aeroportului Vnukovo arestaţi în cadrul anchetei privind accidentul aviatic de la Moscova, în care a murit directorul companiei franceze Total, Christophe de Margerie, au fost inculpaţi pentru încălcarea normelor de securitate, a anunţat vineri Comisia rusă de anchetă.

113 afișări
Imaginea articolului Toţi suspecţii în ancheta accidentului în care a murit directorul Total, inculpaţi de justiţia rusă

Christophe de Margerie, directorul Total (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şoferul maşinii de deszăpezire, Vladimir Martinenko, care, potrivit anchetatorilor, avea o alcoolemie de 0,6 g/l de alcool în sânge în momentul producerii accidentului, a fost ultima persoană inculpată în acest caz pentru "încălcări ale normelor de securitate care au dus la uciderea prin imprudenţă a cel puţin două persoane", relatează AFP.

Încă de la începutul anchetei, Vladimir Martinenko a fost plasat în arest preventiv pentru două luni.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, şeful echipei care asigura curăţarea pistei, Vladimir Ledeniov, aflat la rândul său în arest preventiv, şi responsabilul cu monitorizarea zborurilor, Roman Dunaev, aflat în arest la domiciliu, au fost inculpaţi pentru aceleaşi motive.

În cursul săptămânii, doi controlori de trafic aerian, Aleksandr Kruglov şi Svetlana Krivsun, au fost de asemenea inculpaţi în acest caz.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei cinci inculpaţi riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit legii ruse.

Avionul directorului companiei petroliere franceze Total s-a ciocnit, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, cu o maşină de deszăpezire, la aeroportul Vnukovo din Moscova, iar ulterior s-a prăbuşit. În urma acestui accident, Christophe de Margerie, directorul Total, cei doi piloţi ai avionului şi o însoţitoare de zbor şi-au pierdut viaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici