Traficul feroviar din Portugalia, paralizat de o nouă grevă

Traficul feroviar era din nou paralizat sâmbătă, o zi liberă în Portugalia, din cauza unei greve a salariaţilor căilor ferate care protestează faţă de măsuri de austeritate şi reclamă ameliorarea condiţiilor de salarizare.

89 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar din Portugalia, paralizat de o nouă grevă

Traficul feroviar din Portugalia paralizat de o nouă grevă

Salariaţi ai căilor ferate, care organizează greve încă din iunie, protestează faţă de o reducere a unor plăţi acordate de sărbători şi în contul orelor suplimentare, măsură prevăzută în noul Cod al Muncii, adoptat în cadrul unor reforme introduse în schimbul unei asistenţe financiare internaţionale acordate Portugaliei în mai 2011.

"Participarea conductorilor de tren la grevă la este completă (...), iar traficul este paralizat, cu excepţia a două trenuri care au sosit la destinaţie", a declarat un oficial din cadrul sindicatului salariaţilor căilor ferate, care a precizat că greve parţiale urmează să aibă loc, în continuare, până la începutul lui ianuarie.

O purtătoare de cuvânt a Căilor Ferate Portugheze (CP) Ana Portela a anunţat că un nivel minimum de servicii nu a răspuns aşteptărilor, în măsura în care din aproximativ 30 de trenuri prevăzute "nu a circulat niciunul".

Grevele şi manifestaţiile se multiplică în Portugalia, unde nemulţumirea socială este în creştere puternică în faţa unor măsuri austeritate adoptate de către Guvern, care a definit pentru anul viitor un buget de austeritate fără precedent, marcat de creşteri de impozit generalizate.

În contextul în care Guvernul prevede pentru acest an un nivel al inflaţiei de trei procente, economia a înregistrat deja un recul de 3,5% la nivel anual, în timp ce şomajul afectează aproximativ 16% din populaţia activă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici