Tragedie în Australia. 4 copii au decedat şi alţi 4 sunt grav răniţi după ce o trambulină a fost ridicată în aer

  • Patru copii au murit şi alţi patru au fost răniţi grav după ce au căzut de la aproximativ 10 metri de pe un castel gonflabil care a fost ridicat în aer în nord-vestul Tasmaniei, la şcoala primară Hillcrest din Devonport.
  • Poliţia a confirmat că două fete şi doi băieţi, toţi în clasa a şasea, au murit în tragedia petrecută joi dimineaţă la şcoala primară Hillcrest din Devonport.
1679 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Australia. 4 copii au decedat şi alţi 4 sunt grav răniţi după ce o trambulină a fost ridicată în aer

Sursa foto: Twitter

Comisarul de poliţie Darren Hine a declarat că ofiţerii au fost chemaţi la şcoală după ce o rafală de vânt a făcut ca trambulina să fie ridicată în aer. „Într-o zi în care aceşti copii ar fi trebuit să sărbătorească ultima zi de şcoală primară, în schimb, cu toţii plângem pierderea lor", a declarat Hine. „Inimile noastre se frâng pentru familiile şi cei dragi, colegii de şcoală, profesorii acestor tineri care au fost luaţi prea devreme”.

Încă nu este clar câţi copii se jucau pe castelul gonflabil atunci când acesta a fost aruncat în aer. Cinci dintre ei se află la spital, iar patru sunt în stare critică.

Hine a declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare, iar medicul legist a vizitat deja locul faptei. Poliţia va pregăti un raport pentru medicul legist împreună cu WorkSafe Tasmania, potrivit The Guardian.

Premierul Peter Gutwein a declarat că tragedia a fost "devastatoare şi sfâşietoare". „Îmi este greu să găsesc cuvintele potrivite în astfel de circumstanţe tragice. Sunt sigur că vorbesc în numele tuturor tasmanienilor când transmit cele mai profunde condoleanţe familiei, prietenilor şi celor dragi tuturor celor afectaţi de tragedia de astăzi”.
 
Mai multe elicoptere de salvare au fost folosite pentru a transporta copiii, în timp ce unităţi de poliţie şi mai multe echipaje de ambulanţă au ajuns la faţa locului.
 
Oamenii au fost sfătuiţi să evite zona. Şcoala a anunţat pe Facebook că se închide astăzi şi a cerut părinţilor să îşi ia urgent copiii acasă.
 
Şcoala a organizat o sărbătoare "Big Day In" pentru a marca sfârşitul anului şcolar.
 
Premierul australian, Scott Morrison, a declarat că evenimentele au fost "cutremurătoare". „Evenimentele care au avut loc astăzi în Devonport, în Tasmania, sunt pur şi simplu cutremurătoare. Sunt pur şi simplu inimaginabil de sfâşietoare”. El a spus că a vorbit cu premierul Tasmaniei, Peter Gutwein, care se afla în drum spre Devonport, pentru a-şi oferi întregul sprijin.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici