Tragedie în Mariupol. Spitalul de campanie din cadrul Azovstal a fost lovit de o bombă

Un comandant militar ucrainean ascuns în interiorul oţelăriei Azovstal din Mariupol a declarat pentru Sky News că o bombă aeriană rusă a lovit un adăpost dintr-un spital de campanie din cadrul uzinei.

2374 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Mariupol. Spitalul de campanie din cadrul Azovstal a fost lovit de o bombă

Maiorul Serhiy Volyna, comandantul Brigăzii 36 a armatei ucrainene, a declarat că o bombă aeriană a aterizat în apropierea spitalului unde sute de persoane primeau tratament.

„Situaţia este dificilă. Aproximativ 600 de persoane au răni de diferite grade de gravitate. Avem civili răniţi. În ceea ce priveşte sprijinul medical, acesta este absent. Noaptea trecută, o bombă aeriană a lovit direct adăpostul spitalului militar", a declarat maiorul.

Militarul a descris pagubele suferite de unitatea medicală.

„Sala de operaţii a fost complet distrusă, nu mai putem opera răniţii. Situaţia este critică. Sprijinul medical este absent. Condiţiile în care militarii şi civilii, copiii şi bătrânii încearcă să supravieţuiască sunt pur şi simplu oribile", a precizat maiorul ucrainean.

Marţi, Kremlinul a susţinut că preşedintele rus Putin i-a spus preşedintelui turc Erdogan că nu sunt în desfăşurare operaţiuni militare în Mariupol.

Cu toate acestea, imaginile şi informaţiile care vin din oraş arată că asaltul rusesc continuă.

„În cursul nopţii trecute, au avut loc peste 50 de atacuri aeriene. Nu mă refer nici măcar la sistemele de artilerie de pe nave, bazate pe navele de război ruseşti, de la artileria de la sol. Tancurile şi alte echipamente militare trag cu focuri de armă de la mică distanţă asupra zonelor rezidenţiale, asupra oricăror clădiri. Inamicul culcă la pământ orice infrastructură aflată în zona noastră Pot spune că oraşul este dincolo de pragul unei catastrofe umanitare. A fost complet şters de pe faţa pământului. Garnizoana ucraineană de la Mariupol menţine liniile de apărare la lucrările Azovstal şi pe căile de acces către acesta. Restul teritoriului este controlat de trupele ruseşti", a spus maiorul Volyna.

Maiorul Volyna a declarat că unitatea sa cere o trecere sigură pentru toţi civilii şi pentru oamenii săi.

„Cerem o extracţie sigură spre teritoriul unei ţări terţe din oraşul Mariupol, spre un teritoriu unde civilii, militarii şi răniţii vor fi în siguranţă... Credem că o operaţiune militară ar provoca multe victime şi ar dura mult timp. Vom suferi pierderi, vor fi răniţi şi morţi", a adăugat el.

Potrivit primarului din Mariupol, care nu se mai află în oraş, peste 21.000 de civili au murit de când a început asaltul rusesc, la sfârşitul lunii februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mariupol,
război,
spital

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici