Ultimele date despre TRAGEDIA de pe Dunăre: Cel puţin şapte morţi şi zeci de oameni dispăruţi după ce o navă de agrement cu turişti la bord s-a scufundat, la Budapesta | FOTO, VIDEO

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar 21 sunt dispărute după ce o navă de agrement, cu zeci de turişti la bord, s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta, eforturile de salvare fiind în curs de desfăşurare, informează agenţia de ştiri MTI şi televiziunea de stat, potrivit Reuters.

17609 afișări
Imaginea articolului Ultimele date despre TRAGEDIA de pe Dunăre: Cel puţin şapte morţi şi zeci de oameni dispăruţi după ce o navă de agrement cu turişti la bord s-a scufundat, la Budapesta | FOTO, VIDEO

TRAGEDIE pe Dunăre: Cel puţin şapte morţi şi zeci de oameni dispăruţi după ce o navă de agrement cu turişti la bord s-a scufundat, la Budapesta | FOTO, VIDEO

UPDATE Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar şi a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost scufundată în fluviu din cauza unor curenţi puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunţă că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

Cel puţin şapte persoane au murit, iar 21 de turişti sunt în continuare dispăruţi.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că ambarcaţiunea s-a scufundat imediat după ce a avut un accident cu o altă navă de pasageri.

Ministerul de Externe al Coreea de Sud a informat că toţi cei 33 de turişti aflaţi la bordul navei erau cetăţeni sud-coreeni, iar 19 dintre ei lipsesc.

Doi membri ai echipajului sunt de asemenea dispăruţi.

"Căutările pentru persoanele dispărute sunt desfăşurate de-a lungul Dunării în toată Ungaria", a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri.

 

 


Ora 00.20 Dunărea a inundat zona, producându-se curenţi puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar şi a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost scufundată în fluviu din cauza unor curenţi puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunţă că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

Agenţia naţională de ştiri MTI a citat compania de transport maritim care a tranmsis că vasul transporta 34 de persoane, inclusiv echipajul, majoritatea turişti din Asia.

Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au reuşit să verifice numârul morţilor şi răniţilor.

Mai multe persoane au fost transportate la spital, au declarat pentru televiziunea maghiară M1 reprezentanţii poliţiei şi ai serviciului de ambulanţă.

 

 

M1 a anunţat că 14 persoane au fost scoase din apă până acum, iar şapte dintre ele au murit.

La bordul navei se aflau 33 de turişti şi doi membri ai echipajului.

Dunărea a inundat zona, furtuna provocând curenţi puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici