Traseul încoronării a fost dezvăluit: Regele şi regina consort vor folosi trăsura de aur

Traseul pe care regele Charles al III-lea şi regina consort Camilla îl vor urma pentru încoronare a fost dezvăluit. Acesta va implica două vagoane aurite, dintre care unul are aer condiţionat şi amortizoare. Celălalt cântăreşte 4 tone şi se poate deplasa la pas, tras de 8 cai, potrviit Sky News.

1649 afișări
Imaginea articolului Traseul încoronării a fost dezvăluit: Regele şi regina consort vor folosi trăsura de aur

Sursa foto: Twitter

Charles şi Camilla vor face călătoria de 1,3 mile de la Buckingham Palace la Westminster Abbey în trăsura de stat Diamond Jubilee, care a fost folosită pentru prima dată de regina Elisabeta la deschiderea oficială a Parlamentului în 2014.

Este cea mai nouă trăsură din cadrul Royal Mews.

La întoarcere, urmând acelaşi traseu, vor fi în Gold State Coach, veche de 260 de ani, pe care regina a folosit-o în ambele sensuri pentru încoronarea sa din 1953, descriind în mod faimos călătoria ca fiind „oribilă”.

Se crede că regele şi regina consort ar fi ales să limiteze utilizarea vagonului mai vechi deoarece amândoi au suferit de dureri de spate, deşi palatul a refuzat să comenteze.

Spre deosebire de Regina Elisabeta a II-a, la încoronarea sa, Charles al III-lea şi Camilla vor urma acelaşi traseu în ambele sensuri.

Însoţiţiţi de escorta suverană a cavaleriei Casei Regale, ei vor coborî pe The Mall prin Admiralty Arch, vor merge pe partea de sud a Trafalgar Square, apoi vor merge de-a lungul Whitehall şi Parliament Street, vor merge pe partea de est şi de sud a Parliament Square până la Broad Sanctuary, înainte de a ajunge la Abbey.

Slujba de încoronare de sâmbătă, 6 mai, va începe la ora 11.00, ora locală.

„Trăsurile alese reflectă procesiunea mai mică spre Abbey şi procesiunea mai mare de întoarcere la Palatul Buckingham”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, citat de Sky News.

„Au fost alegerea personală a Maiestăţilor Lor”.

Traseul este unul încercat şi testat, fiind folosit pentru multe ocazii regale.

Sally Goodsir, curator al artelor decorative la Royal Collection Trust, a declarat: „Nu este o ceremonie de succes: Trăsura de aur va fi piesa centrală a procesiunii mult mai mari de la Westminster Abbey înapoi la Palatul Buckingham în ziua încoronării. Cântăreşte patru tone şi, din acest motiv, poate fi folosită doar la pas, ceea ce sporeşte cu adevărat măreţia acestei mari procesiuni regale”.

La procesiunea de încoronare a regelui în Trăsura de Stat de Aur vor participa sute de membri ai Forţelor Armate din Marea Britanie, Commonwealth şi din teritoriile britanice de peste mări, precum şi Garda de Corp a Suveranului şi oamenii apelor regale.

Procesiunea de plecare a defunctei regine a avut o lungime de 1,6 mile, dar procesiunea de întoarcere a fost de cinci mile, purtând-o pe Piccadilly, de-a lungul Oxford Street şi Regent Street şi Haymarket.

A durat două ore, a avut 16.000 de participanţi şi a fost concepută pentru a permite să fie văzută de cât mai mulţi oameni.

De asemenea, a fost confirmată şi vestimentaţia de încoronare din partea bijuteriilor coroanei care va fi folosită în timpul serviciului de încoronare a fiului ei.

Acesta include Globul Suveranului, Pintenii de Aur, brăţările cunoscute sub numele de Armills, două macete, cinci săbii simbolice, Inelul Suveranului, Sceptrul Suveranului cu Cruce şi Sceptrul Suveranului cu Porumbel.

Camilla va fi încoronată, aşa cum s-a anunţat anterior, cu coroana modificată a Reginei Maria, dar va purta, de asemenea, Toiagul Reginei Consort cu porumbel - în ciuda faptului că controversatul toiag este fabricat din fildeş.

Se spune că această piesă simbolizează echitatea şi mila, iar porumbelul, cu aripile sale îndoite, reprezintă Sfântul Duh.

Invitaţii la încoronare au confirmat faptul că Camilla va fi cunoscută sub numele de Regina Camilla după eveniment, partea de consoartă a titlului ei - folosită pentru a o diferenţia de Regina Elisabeta a II-a - fiind abandonată după ce soţul ei va fi încoronat rege.

Camilla va ţine, de asemenea, sceptrul cu cruce al reginei consort, care a fost realizat iniţial pentru încoronarea Mariei de Modena, regina consort a lui Iacob al II-lea, în 1685, şi este încrustat cu cristale de rocă. Ea va primi Inelul Reginei Consort - un rubin în montura de aur realizat pentru încoronarea Regelui William al IV-lea şi a Reginei Adelaide în 1831 şi folosit de alte trei Regine Consort - Regina Alexandra, Regina Maria şi Regina Mamă.

Charles va fi încoronat cu coroana Sfântului Edward din secolul al XVII-lea, care a fost redimensionată pentru a se potrivi dimensiunii capului său.

Regele o va schimba cu Coroana Imperială de Stat, mai uşoară, la sfârşitul ceremoniei, aşa cum este obiceiul.

Ca parte a sărbătorilor, palatul a anunţat, de asemenea, un nou emoji - un motiv al Coroanei Sfântului Edward.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici