Trei militanţi palestinieni, ucişi într-o operaţiune israeliană în Cisiordania

Trei militanţi din cadrul grupului Jihadul Islamic au fost împuşcaţi mortal, joi dimineaţă, în cursul unui raid al serviciilor de securitate israeline efectuat în Cisiordania, afirmă surse citate de cotidianul The Times of Israel.

180 afișări
Imaginea articolului Trei militanţi palestinieni, ucişi într-o operaţiune israeliană în Cisiordania

Trei militanţi palestinieni, ucişi într-o operaţiune israeliană în Cisiordania

Operaţiunea a fost efectuată de o unitate specială a Poliţiei de frontieră din Israel în localitatea palestiniană Jaba, situată la sud de oraşul Jenin, în Cisiordania. Raidul viza militanţi islamişti implicaţi în atacuri antiisraeliene, inclusiv asupra coloniei evreieşti Homesh, situată în apropiere.

În cursul operaţiunii, agenţii israelieni au ripostat la focuri de armă trase dintr-un vehicul. Trei militanţi din cadrul grupului Jihadul Islamic au fost ucişi. Organizaţia militantă a confirmat că trei membri ai acesteia au fost ucişi în ceea ce a catalogat drept o "operaţiune laşă de asasinare".

Violenţele s-au amplificat în ultimul an în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, pe fondul activităţilor israeliene de colonizare şi după o serie de atacuri palestiniene. De la începutul acestui an, aproximativ 70 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni israeliene sau în timp ce încercau să comită atacuri. De asemenea, 13 israelieni au fost ucişi în atacuri palestiniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici