Trei persoane l-au identificat pe Silviu Ionescu, la câteva ore după accidentul din Singapore

Trei persoane, printre care doi şoferi de taxi, l-au identificat pe diplomatul Silviu Ionescu, la câteva ore după accidentul în care a fost implicată o maşină a ambasadei României din Singapore şi în urma căruia o persoană a murit, relatează The Straits Times, în ediţia electronică de joi.

37 afișări
Imaginea articolului Trei persoane l-au identificat pe Silviu Ionescu, la câteva ore după accidentul din Singapore

Trei persoane l-au identificat pe Silviu Ionescu, la câteva ore după accidentul din Singapore (Imagine: Asiaone)

Neo Hock Beng, unul dintre taximetriştii care l-au transportat pe însărcinatul cu afaceri, în vârstă de 49 de ani, pe Bulevardul Sungei Kadut, la primele ore ale zilei de 15 decembrie, a decis să păstreze păstreze chitanţa, deoarece a bănuit că acest client ar putea avea probleme.

Angajatul companiei Trans-Cab a declarat, în cadrul anchetei, că a văzut un bărbat caucazian înalt, purtând costum, la o intersecţie a Bulevardului Sungei Kadut, în jurul orei locale 03.15 (14 decembrie, 21.15, ora României).

Bărbatul s-a urcat în taxiul său şi l-a rugat să îl ducă pe strada Bukit Timah. În timp ce se apropiau de stradă, taximetristul a oprit şi l-a întrebat de două ori unde dorea să meargă exact. Clientul său a spus că vrea să ajungă pe strada Cluny Park. Pe drum, bărbatul a întrebat la ce număr poate suna la poliţie şi i s-a răspuns 999. "Nu ştiu de ce vroia să sune la poliţie", a declarat taximetristul.

Neo l-a auzit apoi pe bărbat spunând cuiva la telefon că îi lipsea maşina. Apoi a dat un alt telefon, vorbind de această dată într-o limbă străină. Ajungând pe strada Cluny Park, Neo l-a întrebat din nou unde vrea să meargă şi i s-a spus să îl conducă pe strada River Valley. Neo şi-a încheiat traseul în final la domeniul Grange Heights, în jurul orei locale 04.00 (14 decembrie, 22.00, ora României).

"Pentru că am avut impresia că acest pasager avea unele probleme, am decis să păstrez chitanţa", a spus el.

Ulterior, poliţia rutieră l-a contactat şi taximetristul a dat o declaraţie, la data de 24 decembrie. El a înmânat şi chitanţa de 20,20 dolari. La două zile după accident, el a recunoscut în fotografia lui Silviu Ionescu aceeaşi persoană pe care a transportat-o la 15 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici