Trei români, la bordul unei navei capturate de piraţii somalezi

Trei români se află la bordul cargobotului grecesc Titan, capturat joi de piraţi în largul coastelor Somaliei, relatează CNN.

56 afișări
Imaginea articolului Trei români, la bordul unei navei capturate de piraţii somalezi

Piraţi somalezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nava Titan a fost capturată în Golful Aden, în timp ce se îndrepta către Coreea de Sud având la bord o încărcătură de fier, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului Marinei Comerciale din Grecia.

La bordul navei se află 24 de membri ai echipajului, dintre care 17 sunt filipinezi, trei greci, trei români şi unul ucrainean. Nava aparţine companiei Albamar Shipping, potrivit aceleiaşi surse.

Acţiunile piraţilor în largul coastelor somaleze s-au intensificat în ultimii 4-5 ani, pescarii din regiune constatând că aceasta este o ocupaţie mai profitabilă.

În 2008, piraţii au atacat circa 100 de nave şi au deturnat alte 40 în largul coastelor somaleze, potrivit Biroului Maritim Internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici