Trei zile de doliu naţional în Brazilia, în memoria victimelor accidentului aviatic

Brazilia a decretat trei zile de doliu naţional în memoria celor 228 de victime ale accidentului aeronavei Airbus A330 a companiei Air France care s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic în noaptea de duminică spre luni.

76 afișări
Imaginea articolului Trei zile de doliu naţional în Brazilia, în memoria victimelor accidentului aviatic

Trei zile de doliu naţional în Brazilia, în memoria victimelor catastrofei aviatice din Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepreşedintele Braziliei Jose Alencar, care ţine locul preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva, aflat într-o vizită oficială în Guatemala, a decretat trei zile de doliu începând de marţi.

Ministrul brazilian al Apărării, Nelson Jobim, a dat asigurări marţi seară că rămăşiţele găsite la peste 1.000 de kilometri de la coasta braziliană sunt "fără îndoială" cele ale aparatului Airbus al companiei Air France, care a dispărut cu 228 persoane la bord pe ruta Rio-Paris.

Cei 216 de pasageri ai zborului AF 447 Rio-Paris erau de 32 de naţionalităţi diferite dintre care 61 de francezi, 59 de brazilieni şi 26 de germani. Potrivit unei liste publicate de compania Air France, 11 membri ai echipajului erau francezi şi unul de origine braziliană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici