Trump blochează fondurile poştei pentru a împiedica votului prin corespondenţă

  • Donald Trump spune că se opune suplimentării fondurllor pentru Serviciul Poştal al SUA.,
  • Preşedintele american a recunoscut că motivul pentru blocarea fondurilor este legat de opoziţia faţă de votul prin corespondenţă, care i-ar favoriza pe democraţi la alegerile din noiembrie.
  • Donald Trump: ”Vor 3,5 miliarde pentru ceva ce se va dovedi a fi fraudulos.”
583 afișări
Imaginea articolului Trump blochează fondurile poştei pentru a împiedica votului prin corespondenţă

Profimedia

Preşedintele Donald Trump spune că se opune suplimentării fondurllor pentru Serviciul Poştal al SUA, deoarece ar stimula votul prin corespondenţă, care i-ar favoriza pe democraţi la alegerile din noiembrie, scrie BBC.
 
Trump a susţinut în repetate rânduri că votul prin corespondenţă i-ar afecta campania, în condiţiile în care sondajele arată că se află într-o cursă strânsă cu candidatul democrat Joe Biden.
 
Democraţii au denunţat afirmaţia lui Trump, spunând că poziţia sa este o încercare de a-i împiedica americanii să-i voteze.
 
Un număr record de persoane este de aşteptat să voteze prin corespondenţă, în contextul pandemiei de coronavirus.
 
Miercuri, Donald Trump a declarat că a refuzat să acorde 5 miliarde de dolari pentru finanţarea de urgenţă a Serviciul Poştal sau 3,5 miliarde de dolari pentru asigurarea securităţii la alegeri, din cauza costurilor foarte mari.
 
Însă, joi, el a recunoscut că motivul pentru blocarea fondurilor este legat de opoziţia faţă de votul prin corespondenţă.
 
Vor 3,5 miliarde pentru ceva ce se va dovedi a fi fraudulos. Practic, aceştia sunt bani pentru alegeri”, a comentat el într-un interviu telefonic pentru Fox Business Network.
Acum au nevoie de aceşti bani pentru ca oficiul poştal să funcţioneze, astfel încât să poată lua toate aceste milioane şi milioane de voturi", a continuat el. Dacă nu facem afacerea, înseamnă că nu primesc banii. Asta înseamnă că nu pot avea vot prin corespondenţă, pur şi simplu nu pot avea,” a adăugat Trump.
 
În ciuda afirmaţiilor lui Trump, există puţine dovezi potrivit cărora votarea prin poştă favorizează frauda electorală sau vreun partid politic.
 
Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden a răspuns acuzelor lui Trump: "Preşedintele Statelor Unite sabotează un serviciu de bază pe care se bazează sute de milioane de oameni, care îşi primesc economiile sau medicamentele prin intermediul poştei, pentru că vrea să priveze americanii de dreptul fundamental de a vota în siguranţă în timpul celei mai catastrofale crize de sănătate publică din ultimii 100 de ani.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici