Trump susţine că tensiunile dintre SUA şi Rusia sunt cauzate de „nechibzuinţa, stupiditatea” Washingtonului

Preşedintele american Donald Trump a declarat că relaţiile Washingtonului cu Moscova nu au fost niciodată atât de tensionate, situaţia fiind cauzată de "anii de nechibzuinţă şi stupiditate" din partea SUA şi de "vânătoarea falsă de vrăjitoare" declanşată în legătură cu ingerinţele Rusiei.

1692 afișări
Imaginea articolului Trump susţine că tensiunile dintre SUA şi Rusia sunt cauzate de „nechibzuinţa, stupiditatea” Washingtonului

Trump susţine c[ tensiunile SUA-Rusia sunt cauzate de „nechibzuinţa, stupiditatea” Washingtonului

"Relaţia noastră cu Rusia nu au fost NICIODATĂ (sic!) atât de proaste, din cauza anilor de nechibzuinţă şi stupiditate din partea SUA, iar acum, vânătorii false de vrăjitoare", a scris Trump pe Twitter, cu doar câteva ore înainte de întrevederea sa cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Actualul lider de la Casa Albă l-a acuzat pe predecesorul său, Barack Obama, că nu ar fi acţionat în legătură cu informaţiile privind ingerinţele ruse întrucât credea că democrata Hillary Clinton va câştiga alegerile prezidenţiale.

"Preşedintele Obama a crezut că Hillary cea Necinstita va câştiga scrutinul, aşa că atunci când a fost informat de FBI despre ingerinţele Rusiei, a spus că nu este posibil să se întâmple aşa ceva, că nu e mare lucru & nu a făcut NIMIC (sic!) în legătură cu asta. Când am câştigat eu, a devenit o mare chestie şi (a fost declanşată) vânătoarea falsă de vrăjitoare, condusă de Strzok!", a mai afirmat Trump într-un alt mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele SUA a făcut referire la Peter Strzok, un agent FBI implicat în ancheta privind ingerinţele Rusie, care în mai multe mesaje private şi-a exprimat opoziţia clară faţă de Trump.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2017, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici