Turcia trimite forţe militare în Irak, într-o operaţiune "pe termen scurt" împotriva PKK

Forţele terestre turce au pătruns în nordul Irakului marţi, pentru prima oară din 2011, într-o operaţiune "pe termen scurt" împotriva rebelilor kurzi, a declarat un oficial al Guvernului turc, citat de Associated Press în pagina electronică.

1171 afișări
Imaginea articolului Turcia trimite forţe militare în Irak, într-o operaţiune "pe termen scurt" împotriva PKK

Turcia trimite forţe militare în Irak, într-o operaţiune "pe termen scurt" împotriva PKK (Imagine: Hepta/Mediafax)

Trupele au traversat graniţa ca parte a unei operaţiuni de urmărire a rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au fost implicaţi într-un atac cu bombă ce a ucis 16 militari duminică, a spus oficialul guvernamental.

"Aceasta este o măsură pe termen scurt menită să prevină evadarea teroriştilor", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului. Acesta nu a spus câţi militari au ajuns în Irak, sau cât timp va dura operaţiunea.

Armata Turciei a condus numeroase atacuri aeriene şi incursiuni terestre în teritoriul irakian, în acţiunile de urmărire a PKK în ultimele decenii, însă invazia de marţi a fost prima după anul 2011 şi vine într-un context de intensificare a violenţelor între PKK şi forţele de securitate.

Agenţia de ştiri Dogan, citând surse militare, a transmis că două batalioane ale forţelor speciale ale Turciei au traversat graniţa.

Între timp, o bombă plasată pe marginea drumului a ucis 14 poliţişti în estul Turciei, iar avioane turce de război au bombardat ţinte PKK în nordul Irakului, la două zile după atacul de duminică al mişcării rebele, în sud-estul Turciei, în care au fost ucişi 16 militari turci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici