Turismul nu este responsabil pentru creşterea numărului de cazuri din Grecia

  • Deşi de la 1 iulie s-a observat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, aceasta nu se datorează prezenţei turiştilor în ţară, a subliniat ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias.
  • În comparaţie cu majoritatea celorlalte ţări, imaginea epidemiologică a Greciei a fost mai bună în prima fază a pandemiei şi continuă să fie mai bună şi în faza a doua a pandemiei, potrivit Kathimeriní.
  • Ca urmare a creşterii cazurilor în ultima perioadă, guvernul a decis ca restricţiile adoptate săptămâna trecută pentru insulele Poros, Paros şi Antiparos să se aplice începând de vineri şi în Mýkonos şi în peninsula Halkidiki.
2708 afișări
Imaginea articolului Turismul nu este responsabil pentru creşterea numărului de cazuri din Grecia

Profimedia

În luna august numărul de cazuri de Covid înregistrate în Grecia a ajuns la 2.635, 42% dintre acestea fiind în grupa de vârstă 18-39 de ani. Din acest motiv au fost luate noi măsuri, iar altele au fost extinse şi la alte zone de interes turistic.

Imaginea epidemiologică generală a Greciei

În ceea ce priveşte imaginea generală, ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias., a declarat marţi: „Cazurile înregistrate ajung acum la 22,1 milioane la nivel mondial, în Europa 1,9 milioane şi în Grecia 7,684. Decesele, care sunt cel mai greu şi mai trist, dar totodată şi cel mai indiscutabil indicator al preţului pe care îl plăteşte fiecare ţară pandemiei, se ridică la 770.273 la nivel mondial, 179.660 în UE şi 235 în Grecia.”

În timp ce media cazurilor la nivel global este de 2.831 de cazuri la 1 milion de locuitori, în Grecia este de 693 de cazuri la 1 milion de locuitori.

În ciuda creşterii numărului de cazuri în ultima perioadă, imaginea epidemiologică a Greciei „a fost mai bună în prima fază a pandemiei, în comparaţie cu majoritatea celorlalte ţări şi continuă să fie mai bună şi în faza a doua a pandemiei“, potrivit declaraţiei date astăzi de purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de cotidianul Kathimeriní.

Există o relaţie cauzală între turism şi creşterea numărului de cazuri?

Creşterea numărului de cazuri, observată de la 1 iulie, nu se datorează însă deschiderii graniţelor pentru turişti, a afirmat ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias.

„Este responsabil turismul pentru tendinţa ascendentă a cazurilor în ţara noastră?”, s-a întrebat dl Hardalias, pentru a sublinia: „Răspunsul este categoric nu”.

Ministrul a mai subliniat că toate analizele sunt efectuate zilnic cu seriozitate şi responsabilitate absolută şi se bazează pe date ştiinţifice incontestabile.

El a spus că numărul de cazuri pozitive provenind din exteriorul ţării sunt în număr de 615 din 319.379 verificări efectuate la punctele de intrare în ţară, prin care până acum au intrat în total 2.592.853 de persoane. Aceste 615 cazuri reprezintă 17% dintr-un total de 3.666 cazuri pozitive, înregistrate de la 1 iulie până acum. Aceasta înseamnă că 83% din cazuri sunt interne şi au fost cauzate de nerespectarea măsurilor în zonele aglomerate.

A completat subliniind că există ţări care nu au permis accesul turiştilor şi care prezintă o situaţie mult mai rea, cum ar fi, de ex., Israelul sau Noua Zeelandă, care, în ciuda menţinerii frontierelor închise, iau acum noi măsuri pentru a restricţiona circulaţia, fiindcă înregistrează cazuri noi.

Extinderea restricţiilor

Ca urmare a creşterii cazurilor, guvernul a decis ca restricţiile adoptate săptămâna trecută pentru insulele Poros, Paros şi Antíparos să se aplice începând de vineri şi în Mýkonos şi în peninsula Halkidikí.

În toate aceste zone sunt interzise orice fel de evenimente publice: petreceri, târguri, procesiuni sau pieţe în aer liber, precum şi reuniunile de peste 9 persoane, în spaţii publice sau private.

În restaurante sunt permise maximum 4 persoane la o masă, cu excepţia cazului în care acestea sunt rude de gradul întâi, caz în care sunt permise până la 6 persoane.

De asemenea, este obligatorie purtarea măştii, nu doar în interior, ci şi în exterior şi este în vigoare măsura închiderii barurilor şi a localurilor începând cu miezul nopţii şi până a doua zi la şapte dimineaţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici