Turul doi al legislativelor din Iran confirmă victoria conservatorilor

Turul doi al scrutinului legislativ din Iran, desfăşurat vineri, a confirmat victoria conservatorilor aflaţi la putere, conform rezultatelor anunţate duminică.

196 afișări
Imaginea articolului Turul doi al legislativelor din Iran confirmă victoria conservatorilor

Turul doi al legislativelor din Iran confirmă victoria conservatorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După primul tur de scrutin, conservatorii obţinuseră 65 din cele 290 de locuri în Majlis (Parlamentul iranian). În turul doi, conservatorii - Frontul Unit al Conservatorilor (opus preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad) şi Frontul Persistenţei Revoluţiei Islamice (favorabil preşedintelui) - au obţinut încă 44 de locuri.

Reformiştii, care au boicotat scrutinul pentru a protesta faţă de acţiunile de reprimare din 2009, vor avea în total doar 21 de locuri în noul Parlament, faţă de 60 în actuala legislatură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici