Ucraina a atacat cu drone o bază navală rusă în apropiere de Novorossiisk

Dronele maritime ucrainene au atacat vineri dimineaţa o bază navală rusă din apropierea portului Novorossiisk de la Marea Neagră, un centru important pentru exporturile ruseşti, dar au fost distruse de navele de război ruseşti, a declarat Ministerul rus al Apărării.

1046 afișări
Imaginea articolului Ucraina a atacat cu drone o bază navală rusă în apropiere de Novorossiisk

Sursa foto: Twitter

Atacul a determinat portul Novorossiisk să oprească temporar toate mişcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port.
 
Utilizatorii reţelelor de socializare ruseşti au raportat că au auzit explozii şi focuri de armă în apropiere de Novorossiisk vineri dimineaţă. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.
 
Compania Caspian Pipeline Consortium, care încarcă ţiţei pe petroliere de la Novorossiisk, a declarat că portul a interzis temporar orice mişcare a navelor. Consorţiul a precizat că instalaţiile sale nu au fost avariate, iar încărcările petrolului au continuat pe petroliere care erau deja ancorate, relatează Reuters.
 
Serviciile de urgenţă din Novorossiysk au confirmat rapoartele privind exploziile, iar serviciile de securitate au fost informate, a anunţat agenţia rusă de ştiri RIA. Portul este unul dintre cele mai mari din Marea Neagră.
 
Caspian Pipeline Consortium este principalul exportator de ţiţei kazah.
 
Confruntările din Marea Neagră şi din porturile adiacente s-au intensificat de când Rusia a refuzat luna trecută să prelungească un acord care permitea exportul în siguranţă de cereale din porturile ucrainene. Dronele şi rachetele ruseşti au lovit mai multe instalaţii portuare ucrainene şi silozuri de cereale de la Marea Neagră sau din apropierea acesteia.
 
Rusia a raportat, de asemenea, un atac al dronelor maritime ucrainene asupra navelor sale de război care escortau o navă civilă.
 
Apărarea aeriană rusă a doborât vineri dimineaţă 10 drone ucrainene deasupra Crimeei şi a suprimat alte trei cu ajutorul bruiajului electronic, a declarat agenţia TASS, citând Ministerul rus al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici