Ucraina a doborât o rachetă hipersonică rusească folosind sistemul de apărare Patriot

Armata ucraineană a doborât o rachetă hipersonică rusă deasupra Kievului folosind sistemul de apărare antirachetă Patriot, recent achiziţionat, a confirmat sâmbătă un comandant al forţelor aeriene.

5193 afișări
Imaginea articolului Ucraina a doborât o rachetă hipersonică rusească folosind sistemul de apărare Patriot

Este pentru prima dată când se ştie că Ucraina a reuşit să intercepteze una dintre cele mai sofisticate arme ale Moscovei, după ce a primit bateriile de apărare de fabricaţie americană, din SUA, Germania şi Olanda.

"Da, am doborât 'unicul' Kinzhal", a declarat comandantul Forţelor Aeriene Mykola Oleshchuk pe Telegram, referindu-se la o rachetă Kh-47, care zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului. "S-a întâmplat în timpul atacului nocturn din 4 mai pe cerul regiunii Kiev".

Ucraina a confirmat că două baterii Patriot au fost operaţionale luna trecută, în urma unor cursuri de pregătire privind sistemul din partea SUA şi a Germaniei, potrivit Kyiv Independent. Interceptarea rachetei hipersonice reprezintă, de asemenea, un succes major pentru tehnologia Patriot, potrivit POLITICO.

Iniţial, Kievul a negat că ar fi doborât racheta Kinzhal.

Ucraina a cerut pentru prima dată Washingtonului sisteme Patriot în 2021, cu mult înainte ca actualul război de agresiune al Rusiei să înceapă în februarie 2022. Statele Unite şi Germania au trimis fiecare cel puţin o baterie Patriot Ucrainei; iar Olanda a declarat că a furnizat două.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici