Ucraina afirmă că a folosit sistemul Patriot pentru a intercepta o rachetă hipersonică rusească

Ucraina afirmă că a folosit pentru prima dată un sistem de apărare antiaeriană Patriot, fabricat în SUA, pentru a intercepta o rachetă hipersonică rusească.

1523 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că a folosit sistemul Patriot pentru a intercepta o rachetă hipersonică rusească

Ucraina afirmă că a folosit sistemul Patriot, fabricat în SUA, pentru a intercepta o rachetă hipersonică rusească

Mykola Oleshchuk, comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, a declarat sâmbătă pe Telegram: "Da, am interceptat 'neegalatul' Kinzhal'", adăugând un emoji cu steagul ucrainean.
 
Oleshchuk a precizat că interceptarea a avut loc în timpul unui atac nocturn pe 4 mai pe cerul Kievului, potrivit CNN.
 
Kh-47 Kinzhal este o rachetă balistică hipersonică. Aceasta se deplasează cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului şi poate fi lansată departe de câmpul de luptă, ceea ce le face dificil de interceptat.
 
Ucraina a primit cel puţin două sisteme Patriot, unul din Statele Unite şi unul din Germania, pentru a-şi îmbunătăţi apărarea antiaeriană, care până acum nu a reuşit să intercepteze rachete ruseşti mai moderne, cum ar fi Kinzhal.
 
Dacă se confirmă faptul că Ucraina a reuşit să doboare Kinzhal, acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la capacităţile ruseşti.
 
Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Inhat, a declarat sâmbătă că ruşii au spus că "Patriot este o armă americană învechită, iar armele ruseşti sunt cele mai bune din lume".
 
"Ei bine, există o confirmare că funcţionează eficient chiar şi împotriva unei rachete super hipersonice", a spus Ihnat, adăugând că interceptarea Kinzhal este "o palmă peste faţă pentru Rusia".
 
Luna trecută, ministrul apărării Oleksii Reznikov a declarat că Patriot va fi esenţial în apărarea infrastructurii ucrainene împotriva rachetelor balistice.
 
"Prioritatea noastră este construirea unui sistem de apărare aeriană şi antirachetă pe mai multe niveluri cât mai curând posibil”, a declarat el. "Acest lucru este pentru a proteja oraşele paşnice, infrastructura critică şi oamenii noştri din spate şi de pe front. Sistemele Patriot creează o capacitate care nu exista înainte - de a învinge ţintele balistice."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici