Ucraina: Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a provocat patru răniţi

Ucraina a doborât luni rachete lansate de Rusia într-un atac asupra Kievului, cel puţin patru persoane fiind rănite de resturile care au căzut în mai multe cartiere ale capitalei, au anunţat oficiali.

586 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a provocat patru răniţi

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt rachete balistice lansate de Rusia în jurul orei 4 dimineaţa asupra Kievului, au declarat forţele aeriene ucrainene pe Telegram, conform Reuters.

Reuters nu a putut verifica în mod independent detalii despre armele aeriene desfăşurate de Rusia, deşi martorii au auzit mai multe explozii în Kiev în jurul acelei ore.

Rusia nu a comentat aceste atacuri.

Patru persoane au fost rănite în districtul Darnitskyi din sud-estul Kievului, a declarat primarul capitalei, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost rănit de schije la picioare, în timp ce trei femei au suferit reacţii acute la stres.

Serviciile de urgenţă trimise în cartierul Holosiivskyi din sud-vestul ţării au stins rapid un incendiu declanşat când o parte dintr-o rachetă a căzut pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale, a adăugat Klitschko.

În cele aproape 22 de luni de război, numeroasele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei au folosit în principal drone de atac Shahed sau rachete de croazieră de fabricaţie iraniană, care sunt propulsate de motoare cu reacţie şi pot fi lansate de la sol, din aer sau de pe mare şi zboară la altitudine joasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici