Ucraina îşi propune să înarmeze un milion de persoane

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce ţara se pregăteşte pentru o "nouă şi lungă fază de război", conform BBC.

8809 afișări
Imaginea articolului Ucraina îşi propune să înarmeze un milion de persoane

Ucraina îşi propune să înarmeze un milion de persoane

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" şi să "evite greşelile" pentru a câştiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică".

Sosirea de arme străine şi "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea şi mai mult a balanţei împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ţine apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el.

"Presiunea tot mai mare a sancţiunilor împotriva Rusiei şi creşterea asistenţei străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condiţiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate şansele de a obţine vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voinţă şi răbdare", a conchis ministrul apărării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
razboi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici