Ucraina neagă că Rusia a distrus sistemul de apărare antirachetă Patriot

Ucraina a negat miercuri că o rachetă hipersonică rusă ar fi distrus un sistem de apărare antirachetă Patriot în timpul unui atac aerian asupra Kievului.

812 afișări
Imaginea articolului Ucraina neagă că Rusia a distrus sistemul de apărare antirachetă Patriot

Ucraina neagă că Rusia a distrus sistemul de apărare antirachetă Patriot

Ministerul rus al Apărării a făcut această afirmaţie marţi, după un atac aerian efectuat în cursul nopţii asupra capitalei ucrainene. Doi oficiali americani au declarat ulterior că un sistem Patriot a suferit probabil pagube, dar că nu pare să fi fost distrus.
 
"Vreau să spun: nu vă faceţi griji cu privire la soarta Patriot", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, pentru televiziunea ucraineană.
 
El a exclus posibilitatea ca o rachetă rusă "Kinzhal" să doboare un sistem Patriot, relatează Reuters
 
"Distrugerea sistemului cu un fel de "Kinzhal", este imposibil. Tot ceea ce spun ei acolo, poate rămâne în arhiva lor de propagandă", a spus el.
 
Sistemul Patriot face parte dintr-o serie de unităţi sofisticate de apărare antiaeriană furnizate de Occident pentru a ajuta Ucraina să respingă atacurile aeriene ruseşti în urma invaziei Moscovei de anul trecut.
 
Este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană ale SUA, inclusiv împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră şi rachetelor balistice, şi include de obicei lansatoare împreună cu radare şi alte vehicule de sprijin.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat racheta Kinzhal ca pe o dovadă că ţara sa dispune de echipamente militare de talie mondială.
 
Ucraina a declarat că a doborât marţi şase rachete Kinzhal, dar Rusia a negat acest lucru. Nu a fost clar ce armă occidentală a folosit Ucraina, iar Pentagonul nu a avut niciun comentariu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici