Ucraina pune sub acuzare pentru prima dată doi comandanţi ruşi, care au atacat civili

Autorităţile ucrainene au pus sub acuzare, pentru prima dată, doi comandanţi militari ruşi de rang înalt de infracţiuni privind atacarea civililor ucraineni, relatează CNN.

656 afișări
Imaginea articolului Ucraina pune sub acuzare pentru prima dată doi comandanţi ruşi, care au atacat civili

Serhii Kobylash/ FOTO Twitter

Colonelul-general Serhii Kobylash, comandantul Aviaţiei cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aerospaţiale Ruse, şi amiralul Igor Osipov, fostul comandant al Flotei Mării Negre a Federaţiei Ruse, au fost inculpaţi în contumacie.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat marţi că a "adunat o bază de probe de înaltă calitate împotriva a doi reprezentanţi ai înaltului comandament rus, care sunt responsabili de atacarea unor instalaţii civile din Ucraina".

SBU a precizat că Kobylash şi Osipov au fost acuzaţi în temeiul a două secţiuni din codul penal ucrainean: prima pentru "planificarea, pregătirea, declanşarea şi desfăşurarea unui război agresiv", iar a doua pentru "invadarea integrităţii teritoriale şi inviolabilităţii Ucrainei".

În cazul în care vor fi capturaţi şi condamnaţi, cei doi ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, a precizat SBU.
"În timpul anchetei, anchetatorii SBU au constatat că, de la începutul invaziei la scară largă, Serhii Kobylash a urmat instrucţiunile conducerii militare şi politice de vârf a Rusiei de a distruge oraşele ucrainene", a declarat SBU.

"La ordinele sale, invadatorii ruşi efectuează atacuri masive cu rachete asupra clădirilor rezidenţiale, spitalelor şi infrastructurii critice din diferite regiuni ale Ucrainei".

SBU l-a acuzat pe Igor Osipov că a ordonat "atacuri sistematice cu rachete din Marea Neagră asupra aşezărilor ucrainene dens populate".

Ministerul rus al Apărării nu a reacţionat la aceste acuzaţii, iar CNN nu a reuşit să ia legătura direct cu acuzaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici