Ucraina spune că o dronă rusă a căzut şi a explodat pe teritoriul României / MApN infirmă incidentul relatat de Kiev

Rusia a lansat un nou atac cu drone pe Dunăre. A fost vizat portul ucrainean Izmail loc de unde sunt trimise mai departe spre România cereale ucrainene. Kievul a trasmis că în timpul atacului o dronă lansată de ruşi a căzut şi a explodat pe teritoriul României. Informaţia nu a putut fi confirmată încă de Mediafax. UPDATE: Autorităţile române infirmă incidentul relatat de ucraineni.

3284 afișări
Imaginea articolului Ucraina spune că o dronă rusă a căzut şi a explodat pe teritoriul României / MApN infirmă incidentul relatat de Kiev

Foto: Service of Ukraine, Censor.NET

UPDATE MApN infirma atacul de pe teritoriul Romaniei

„Ministerul Apărării Naţionale infirmă în mod categoric informaţiile din spaţiul public cu privire la o aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de 3 spre 4 septembrie, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, atât în cursul nopţii trecute, cât şi sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau a apelor teritoriale ale României”, transmite MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a luat „măsuri de vigilenţă întărită” în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian şi contribuie la consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, conform planurilor naţionale şi aliate.

„Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federaţiei Ruse îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate şi sunt în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”, se menţionează în finalul comunicatului.

„În timpul atacului masiv de astăzi al Rusiei în zona portului Izmail, drone ruseşti au căzut şi au explodat pe teritoriul României. Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Ucrainenii spun că o dronă a căzut în România

"În timpul atacului masiv de astăzi al Rusiei în zona portului Izmail, drone ruseşti au căzut şi au explodat pe teritoriul României", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko

"Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO", se mai precizează în mesaj.

Atacul asupra portului Izmail de pe fluviul Dunărea din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, a afectat depozite şi clădiri de producţie, iar resturi de la dronele care au fost doborâte au incendiat mai multe clădiri de infrastructură civilă, a declarat guvernatorul regional.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 23 din cele 32 de drone "Shahed" de fabricaţie iraniană lansate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici