Ucraina susţine că ruşii suferă "pierderi semnificative", în timp ce încearcă să avanseze spre vest

Armata ucraineană a afirmat că unităţile ruse au "suferit pierderi semnificative în ceea ce priveşte efectivele şi echipamentele", în timp ce încearcă să avanseze spre vest până la graniţele regiunilor Luhansk şi Doneţk, potrivit unui purtător de cuvânt al Statului Major General al Forţelor Armate.

3871 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că ruşii suferă "pierderi semnificative", în timp ce încearcă să avanseze spre vest

Ucraina susţine că ruşii suferă "pierderi semnificative", în timp ce încearcă să avanseze spre vest

"În unele zone, efectivele unităţilor ruse, ca urmare a ostilităţilor, sunt mai mici de 20%", a declarat duminică târziu Statul Major al forţelor armate, conform CNN.

"În direcţia Popasna, din cauza pierderilor grele şi a incapacităţii de a acţiona independent, trupele aeropurtate ale forţelor armate ale Federaţiei Ruse fac echipă cu reprezentanţi ai companiilor militare private ruseşti pentru acţiuni ulterioare", a susţinut Oleksandr Ştupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major General.

Popasna a căzut în mâinile forţelor ruse la începutul acestei luni, dar se pare că acestea nu au mai avansat în zonă de atunci.

De asemenea, ruşii încearcă de câteva săptămâni să avanseze spre sud de Izium, iar statul major a declarat duminică că aceştia au încercat fără succes să desfăşoare operaţiuni ofensive şi de asalt în două sate la sud de oraş.

De asemenea, armata a mai spus că forţele ruse la nord şi la est de oraşul Harkov încercau să-şi apere poziţiile pentru "a împiedica înaintarea trupelor noastre spre frontiera de stat a Ucrainei", continuând în acelaşi timp să bombardeze oraşele şi satele recent recucerite de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici