Ucraina va avea un timbru poştal în onoarea militarilor de pe Insula Şerpilor

  • 13 militari ucrainieni au apărat cu onoare Insula Şerpilor, la începutul invaziei ruseşti.
  • Acum, ţara va avea un nou timbru oficial care să amintească momentul de curaj.
3461 afișări
Imaginea articolului Ucraina va avea un timbru poştal în onoarea militarilor de pe Insula Şerpilor

FOTO Emine Dzheppar/Twitter

Deşi în plin război de 17 zile, ucrainienii ştiu să îşi onoreze militarii curajoşi. Ţara va avea un nou timbru poştal numit „Navă de război rusească, du-te naibii”, „îndemnul” pe care cei 13 soldaţi ucrainieni de pe Insula Şerpilor l-au adresat invadatorilor ruşi, când cei din urmă le-au cerut să se predea.
 
Anunţul a fost făcut de către Emine Dzheppar, adjunctul ministrului de Externe ucrainian. 
 
Poşta de stat ucrainiană a derulat un concurs în acest sens. Aproape 500 de ilustraţii au intrat în competiţie la începutul lunii martie. Şi alte ilustraţii au fost destul de bune.
 
Militarii aflaţi în post nu au vrut să se predea, în schimb au înjurat ruşii de pe navă, se arată într-o înregistrare audio.
 
„Vă sugerez să vă predaţi armele şi să capitulaţi, altfel voi deschide focul, aţi înţeles?”,   şi-au anunţat invadatorii intenţiile, la megafon. Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Navă de război rusă, du-te naibii”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici