UE a aprobat un ajutor de un miliard de euro destinat Ucrainei

Uniunea Europeană a aprobat luni un ajutor financiar de un miliard de euro destinat Ucrainei, reducând taxele vamale pentru această ţară, confruntată cu numeroase dificultăţi economice.

239 afișări
Imaginea articolului UE a aprobat un ajutor de un miliard de euro destinat Ucrainei

UE a aprobat un ajutor de un miliard de euro destinat Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au introdus încă patru personalităţi pe lista ucrainenilor proruşi sancţionaţi pentru deturnare de fonduri publice. În total, lista include 18 personalităţi vizate de sancţiuni.

Împrumutul de aproximativ un miliard de euro are rolul de a ajuta Ucraina să facă faţă obligaţiilor financiare. Acestuia i se adaugă un ajutor macroeconomic de 610 milioane de euro.

Uniunea Europeană intenţionează să acorde un ajutor financiar de 11 miliarde de euro Ucrainei, dar tranşele trebuie aprobate de Fondul Monetar Internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici