UE acuză Rusia că a atacat cibernetic sateliţi, cu puţin timp înaintea invaziei în Ucraina

Uniunea Europeană a acuzat, marţi, Rusia că a comis atacuri cibernetice asupra unei reţele de sateliţi cu o oră înaintea lansării invaziei militare în Ucraina, pe 24 februarie.

403 afișări
Imaginea articolului UE acuză Rusia că a atacat cibernetic sateliţi, cu puţin timp înaintea invaziei în Ucraina

"Atacurile cibernetice au avut loc cu o oră înainte de lansarea invaziei neprovocate şi nejustificate a Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022, pentru a facilita operaţiunile militare", a declarat marţi Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Atacul a cauzat perturbări majore ale comunicaţiilor, afectând servicii publice, companii şi utilizatori particulari din Ucraina; de asemenea, au fost afectate numeroase ţări membre ale Uniunii Europene", a subliniat Josep Borrell Fontelles, citat de cotidianul Le Figaro.

"Uniunea Europeană şi statele membre, precum şi partenerii internaţionali condamnă ferm acţiunile cibernetice negative lansate de Federaţia Rusă contra Ucrainei, inclusiv atacarea reţelei de sateliţi KA-SAT, folosită de grupul Viasat", subliniat Josep Borrell Fontelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici