UE anunţă planul de recuperare economică pentru Republica Moldova. Bugetul alocat este de 600 de milioane euro

  • Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în perioada 2021-2024 cu suma de 600 de milioane de euro sub formă de investiţii şi intervenţii pentru reformarea unor domenii cheie.
  • Banii vor fi alocaţi în baza unui plan de recuperare economică.
315 afișări
Imaginea articolului UE anunţă planul de recuperare economică pentru Republica Moldova. Bugetul alocat este de 600 de milioane euro

UE anunţă planul de recuperare economică pentru Republica Moldova. Bugetul alocat este de 600 de milioane euro

Anunţul privind aprobarea planului a fost făcut de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Veşti bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunţat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuţiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie.
Planul stabileşte un program de intervenţii şi investiţii în sumă totală de până la 600 de milioane euro pentru ţara noastră, ce va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene şi instituţiile financiare internaţionale, prin intermediul Echipei Europa şi cu participarea investitorilor privaţi”
, a anunţat Maia Sandu.

Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova conţine strategii pentru domeniile finanţe, economie, educaţie, piaţa muncii şi justiţie.

„Planul se va axa pe cinci piloni: managementul finanţelor publice şi guvernanţă economică; economie competitivă, comerţ şi ÎMM-uri; infrastructură; educaţie şi angajare pe piaţa muncii; şi reforma statului de drept şi a justiţiei. În acelaşi timp, fondurile anunţate - cele până la 600 de milioane de euro - vor fi oferite în baza unor condiţionalităţi stricte convenite de Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al Preşedintei Ursula von der Leyen şi al Comisarului pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi şi al echipei sale, pentru finalizarea rapidă a acestui plan”, a precizat Maia Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici