UE ar putea avea un „FBI european”. Propunerea lui Armin Laschet, candidatul din partidul Angelei Merkel pentru funcţia de cancelar

Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar din partidul Angelei Merkel, a cerut ca Europol să fie extins într-un „FBI european” pentru a combate criminalitatea informatică.

2273 afișări
Imaginea articolului UE ar putea avea un „FBI european”. Propunerea lui Armin Laschet, candidatul din partidul Angelei Merkel pentru funcţia de cancelar

UE ar putea avea un „FBI european”. Propunerea candidatul pentru funcţia de cancelar din partidul Angelei Merkel

"Un stat bine apărat trebuie să fie capabil să se apere şi în lumea digitală. Trebuie să dezvoltăm Europol, în sectorul cibernetic, într-un FBI european", a scris Laschet, candidatul pentru fucţia de cancelar al Uniunii Creştine Democrat Creştine (CDU), într-un articol de opinie publicat miercuri în Handelsblatt.

Laschet, care urmează să se întâlnească miercuri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a făcut apel şi la o „uniune mai puternică în domeniul securităţii” condusă de Germania şi Franţa.

„Preşedintele francez şi-a arătat în repetate rânduri voinţa de inovaţie pentru o Europă puternică, acum este timpul să mergem împreună pe această cale. Avem nevoie de o Uniune care să fie un actor independent şi încrezător în sine şi care să demonstreze capacitatea de a acţiona”, a scris Armin Laschet.

Candidatul conservator a cerut, de asemenea, „o politică externă comună pentru schimbările climatice ... pentru a reduce la minimum riscurile pentru populaţie cauzate de schimbările climatice globale” şi a propus un comisar european pentru politica externă privind schimbările climatice - un omolog european pentru trimisul special al SUA pentru climă.

Potrivit sondajului sondajelor POLITICO, Uniunea Creştin Democrată a lui Laschet ar urma să obţină 21% din voturi la alegerile din 26 septembrie, în spatele social-democraţilor, care sunt cotaţi cu 25%, dar în faţa verzilor care ar obţine 17%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici