UE condamnă atacul asupra ambasadei Iranului din Damasc, dar îndeamnă la reţinere

Uniunea Europeană a condamnat miercuri atacul aerian asupra ambasadei iraniene din Damasc din 1 aprilie, în urma căruia au murit şapte persoane, dar, pe de altă parte, le-a cerut ţărilor din regiune să dea dovadă de reţinere.

448 afișări
Imaginea articolului UE condamnă atacul asupra ambasadei Iranului din Damasc, dar îndeamnă la reţinere

Sursa foto: SANA/dpa

Iranul a acuzat Israelul pentru atacul în urma căruia au fost ucişi doi generali şi cinci consilieri militari în incinta ambasadei sale din Damasc. Israelul nu a revendicat însă responsabilitatea pentru acest atac, relatează Reuters.

"În această situaţie regională extrem de tensionată este imperativ să dăm dovadă de cea mai mare reţinere", a declarat Peter Stano, un purtător de cuvânt al executivului Comisiei Europene, într-o postare pe X.

Iranul a evitat conflictul direct cu Israelul în timpul războiului de jumătate de an împotriva Hamas în Gaza, sprijinind însă, neoficial, atacuri împotriva unor ţinte israeliene şi americane ale unor grupări insurgente apropiate de Teheran, precum Houthi sau Hezbollah.

În ceea ce-l priveşte pe liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, acesta a jurat răzbunare pentru atacul aerian de luni, care a distrus o clădire a ambasadei Iranului din Damasc, relevă sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici