UE intensifică relaţiile cu Japonia şi vrea un rol activ în Asia / Ursula von der Leyen critică Rusia şi China

Uniunea Europeană va intensifica relaţiile cu Japonia la nivel comercial şi în domeniul digital, dar şi în materie de securitate şi infrastructură, a anunţat joi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, denunţând "ameninţările" Rusiei şi susţinerea oferită Moscovei de China.

649 afișări
Imaginea articolului UE intensifică relaţiile cu Japonia şi vrea un rol activ în Asia / Ursula von der Leyen critică Rusia şi China

UE intensifică relaţiile cu Japonia şi vrea un rol activ în Asia / Ursula von der Leyen critică Rusia şi China

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, s-a întâlnit joi, la Tokyo, cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

"Am avut un summit foarte consistent. Sunt foarte bucuroasă să mă aflu aici, la Tokyo. Ştiu că, într-o lume din ce în ce mai impredictibilă, Uniunea Europeană poate conta pe unul dintre cei mai vechi şi apropiaţi aliaţi. Şi am oportunitatea de a evidenţia încă o dată că Japonia poate conta pe Uniunea Europeană", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Uniunea Europeană şi Japonia au atât de multe lucruri în comun. Valorile noastre, desigur, democraţia şi statul de drept. Modelul nostru economic, precum şi o anumită viziune asupra lumii. Promovăm un sistem global multilateral, bazat pe reguli concepute astfel încât să îi apere pe toţi şi să beneficieze toţi de ele. Şi pentru că această viziune este contestată acum, UE înearcă să consolideze relaţiile cu parteneri care au idei comune, precum Japonia", a adăugat Ursula von der Leyen.

"Uniunea Europeană vrea să joace un rol mai activ în zona Asia-Pacific. Vrem să asumăm mai multă responsabilitate într-o regiune atât de vitală pentru prosperitatea noastră. Iar acum ajung la Rusia. În prezent, este cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale. Prin războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul îngrijorător cu China, prin ceea ce numesc noile relaţii internaţionale, într-un mod foarte arbitrar", a precizat preşedintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a anunţat lansarea de către UE şi Japonia a unui Parteneriat în domeniul digital şi a pledat pentru intensificarea Acordului de Parteneriat Strategic, în sensul diversificării şi consolidării reţelelor de aprovizionare. De asemenea, "am stabilit să cooperăm mai intens în domeniul infrastructurii". "În regiunea Indo-Pacifică, la fel ca oriunde, sunt necesare investiţii uriaşe, dar opţiunile sunt limitate", a subliniat Ursula von der Leyen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici